ΥΛΙΚΑ:
3 φλιτζάνια ρόκα
1/2 φλιτζάνι ωμή κινόα
2 ροδάκινα ή νεκταρίνια κομμένα σε κύβους
1/2 αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι βρασμένα ρεβύθια ή κάποιο άλλο όσπριο
3/4 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι
1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
DRESSING:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1-2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Όταν είναι έτοιμη η κινόα, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ προσθέτουμε τα υλικά για όλη τη σαλάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κινόα αφού κρυώσει. Δεν θέλουμε να την προσθέσουμε όταν είναι ζεστή καθώς θα μαραθεί η ρόκα.
4. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για το dressing. Δοκιμάζουμε μικρή ποσότητα και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο αλάτι ή μέλι. Μου αρέσει να προσθέτω μια πρέζα κόκκινο πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση, εντελώς προαιρετικά.
5. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα και απολαμβάνουμε!