Pancakes

ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά και 2 ασπράδια
1 μεσαία/μεγάλη ώριμη μπανάνα
1 φλιτζάνι βρώμη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/4 κ.γ. κάρδαμο
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. αλάτι
σιρόπι σφενδάμου
φρέσκα φρούτα (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τα αυγά, τα ασπράδια, την μπανάνα, τη βρώμη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντερ, το κάρδαμο, το μπαχάρι και το αλάτι. Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η βρώμη και το μείγμα να μοιάζει με μείγμα για πανκέικς, περίπου 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό. Είναι εντάξει αν υπάρχουν μικρά κομμάτια.
2. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε ελαφρώς το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε περίπου 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του ζεστού τηγανιού και απλώνουμε κυκλικά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εμφανιστούν στην επιφάνεια φυσαλίδες. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίζουμε το πανκέικ για να ψηθεί και από την άλλη μεριά, αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
3. Σερβίρουμε τα πανκέικς με μπανάνα, φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.
Καλή σας όρεξη!!